OFBC D2-07 siirtyi voitolla joulun viettoon.
Julkaistu: 23.12.2019 00.00

Kaikkien kovasti odottaman joulun ajan kiihdyttäessä kohti jouluaattoa oli OFBC 07 –joukkueella vuorossa vielä yksi aluesarjapeli ennen joululomille suuntaamista. Ohjelmassa oli ennakkoon iso peli, olihan vastaan asettumassa rakas vihulainen OLS Leopardien muodossa. Joukkue, joka on kohdattu vuosien saatossa lukuisia kertoja ja jossa pelaa paljon joukkueemme pelaajien koulukavereita. Ilmassa oli urheilujuhlan tuntua.

Päivä käynnistyi jo klo 12.00 Värtön treeneillä, jossa mukana oli myös klo 15.00 peliin suunnanneita pelaajia ottamassa lämpöjä iltapäivän koitosta varten. Lähtötilanne päivän peliin oli se, että OFBC 07 oli voittanut kaikki neljä aiempaa aluesarjan peliään isolla maalierolla, mutta kaikella kunnioituksella aikaisempia vastustajia kohtaan, nyt oli vuorossa ennakkoon selkeästi kovempi vastustaja. Aluesarjassa OFBC 07:n meno on koko syyskauden ollut varsin lennokasta ja usko omaan tekemiseen kova. Tänään peliin nimetty joukkue valmisteltiin mahdollisimman hyvin ottamalla hyvät alkulämpimät ja käymällä muutamia taktisia asioita läpi ennen saliin, pallolliseen lämmittelyyn siirtymistä. Joukkueesta huokui hyvä asenne ja kova motivaatio peliin lähdettäessä.

Peli pyörähti käyntiin ja heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli nähtävissä hyvää asennetta ja tekemistä kentällä eikä kaksinkamppailuja todellakaan kaihdettu. OFBC siirtyi johtoon jo ajassa 3:15, kun Joona.K antoi vasemman puolen kulmasta loistavan syötön takaviistoon ja Eppu latasi pallon paraatipaikalta verkon perukoille. Ilo oli ylimmillään. Muutamia paikkoja erässä pystyttiin luomaan vielä lisääkin, mutta 1-0 maali jäi ottelun ensimmäisen erän ainoaksi merkinnäksi. Sitten koitti toinen erä ja ajassa 22:14 vastustaja sai 2 minuutin jäähyn. Ylivoima ei ottanut toimiakseen ja yv-pelin hyödyntäminen jäi haaveeksi, jonka jälkeen sitten olikin vastustajan momentum lyödä kylmää vettä OFBC:n soturien niskaan, sillä ajassa 26:54 OLS Leopardit tasoittivat pelin lukemiksi 1-1. Pieni turhautunut irvistys koko porukalta ja täysillä taas seuraavaan vaihtoon. Kovin pitkään ei tarvinnutkaan tasatilanteessa taistella, kun ajassa 29:36 OFBC meni 2-1 johtoon kauniilla maalilla. Emil.R spurttasi vasemman puolustajan paikalta pallon kanssa hyökkäysalueelle ja jakoi ihanan syötön poikki kentän Mirolle, joka latasi one-timerilla pallon komealla pommilla vastustamattomasti maalin oikeaan laitaan eikä vastustajan maalivahti ehtinyt sivuttaisliikkeeseen laisinkaan.

Peli jatkui ja OFBC oli jonkin verran hallitsevampi osapuoli, mutta tulosta ei syntynyt vastustajan hyvän maalivahtipelin ja tiiviin maalineduspelin ansiosta. Ajassa 30:21 OFBC:lle vihellettiin jäähy mailaan lyönnistä eikä tämä jäänyt ainoaksi vaan hieman myöhemmin ehkäpä vähän kevyestikin tuli niin ikään mailaan lyönnistä toinenkin jäähy ajassa 31:04. Kahden miehen alivoima pyörähti käyntiin ja urheasti vihreäpaidat taistelivat alivoimaansa, mutta liika oli liikaa ja ajassa 32:17, vain 4 sekuntia ennen ensimmäisen jäähyn loppumista OLS Leopardit tasoittivat pelin 2-2:een. Näin ollen jäljelle jäi vielä pitkä tovi yhden miehen alivoimaa, joka kuitenkin hoidettiin lopulta hienosti ja hallitusti tappaen peliä vastustajan hyökkäysalueella. Alivoiman jälkeen pelin jatkuessa ja vahvoilla värilaseilla katsottuna kenttätapahtumat olivat OFBC:n eduksi. Kotijoukkueen pelaajien kädet nousivat kattoa kohti seuraavan kerran ajassa 37:10, kun vihreäpaitojen syyskauden suurin tsemppari Kaapo iski maalin edestä todellisen tahtomaalin vasempaan alakulmaan, syöttäjänä maaliin Miro ja OFBC jälleen kuskin paikalla. Ajassa 39:15 pelin ollessa kiivaimmillaan Leopardit saivat 2 minuutin jäähyn mailaan lyönnistä ja vuorossa oli jälleen yksi ylivoimatesti. Ylivoimakentällistä askiin ja sitten se tapahtui: Ajassa 40:20 OFBC teki ylivoimamaalin!! Kyllähän sitä oli jo odotettukin treeneissä hiotun ylivoimakuvion myötä. Joel, Miro ja Mikael liikuttivat palloa parilla syötöllä hyökkäyspäässä ja tämän kuvion lopputuloksena Miro iski tylyn kliinisesti illan toisen maalinsa Mikaelin tarjoilusta. Tässä vaiheessa alkoi jo näyttämään siltä, että peli on vihreäpaitojen eikä tämä loppujen lopuksi osoittautunutkaan harhaiseksi illuusioksi vaan OFBC piti pelinsä kasassa ja ajassa 42:16 Leopardien ottaessa vielä 2 minuutin jäähyn oli viimeistään peli sillä selvä. Lisää maaleja ei lopun ylivoimasta huolimatta tehty ja loppulukemiksi kirjattiin OFBC:n vihreäpaitojen voitto lukemin 4-2.

OFBC 07 pelasi erittäin hyvän pelin, josta osoituksena maalilukemien lisäksi maalivahtien torjunnat, vastustajan maalivahti 18 torjuntaa ja Emil.H 4 torjuntaa. Voiton myötä OFBC 07 rauhoittuu joulun viettoon puhtaalla pelillä aluesarjassa, mutta joukkue jatkaa treenaamista jo hyvinkin pian 27.12 Hiukkavaarassa. Joulutauko jää lyhyeksi, koska joukkueemme valmistautuu loppiaisen HFC-turnaukseen lähtöön Helsinkiin. Joukkueemme osallistuu kahdella joukkueella turnaukseen, toinen kilpasarjaan ja toinen ylempään haastajasarjaan. Kovia pelejä siten heti vuoden alussa luvassa ennalta tuntemattomia joukkueita vastaan.

OFBC 07 toivottaa ihan kaikille rauhaisaa joulua!