OFBC D2-07 kahden voiton myötä ylemmän jatkosarjan kärkeen
Julkaistu: 22.02.2020 00.00

Lauantaina 22.2 OFBC 07-joukkueella oli kalenterissa aluesarjaa Kempeleen Zemppi-areenalla. Vuorossa oli ylemmän jatkosarjan 2. pelipäivä ja vastassa ei enempää eikä vähempää kuin molemmat sarjataulukon päävastustajat. Ensimmäisessä pelissä vastaan oli asettumassa sarjakolmonen KeLy ja jälkimmäiseen peliin sarjakärki SSRA 07, joten tiedossa oli todella kovat pelit. Ensimmäinen peli KeLyä vastaan oli klo 10.00 ja aikaisen pelin suurimpana haasteena saada pelaajat hereille siten, että ensimmäisestä vaihdosta lähtien joukkue olisi valmis taistelemaan täysillä. Joukkue kävi ulkona ottamassa pienet alkulämpimät talven liukkautta varoen, jonka jälkeen vihreäpaidat pääsivät ottamaan lisää lämpöä kaukaloon.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjakolmonen KeLy, joka oli sarjataulukossa 2 pistettä OFBC:n takana. Peli lähti tasaisesti käyntiin ja aika pian, ajassa 2:10 OFBC siirtyi 1-0 johtoon Joona.M:n maalatessa Micon syötöstä. Tämä ei kauan kestänyt, kun KeLy tasoitti pelin ajassa 2:44 ja siirtyi pian jo johtoonkin ajassa 3:24. Seuraavaksi maalinteossa onnistui OFBC, kun Miro sai kaksi vastustajan puolustajaa niskaansa ja käänsi rystyltä pallon takaa tulleelle Mikaelille, joka iski hyvästä tarjoilusta pelin tasoihin. Maalientekokilpailu sen kuin jatkui ja ajassa 8:38 KeLy siirtyi 2-3 johtoon kunnes ajassa 10:17 OFBC tasoitti. Joel kiskaisi Joona.M:n esityöstä hyvälle tekopaikalle pomppineen pallon maaliin. OFBC otti ensimmäisen erän loppupuolella jäähyn, joka jatkui toisen erän alussa, mutta tämä alivoima saatiin hoidettua kunnialla. Sitten oli kuitenkin KeLyn vuoro ottaa peliä tuloksellisesti haltuun, sillä ajassa 16:44 KeLy siirtyi 3-4 johtoon ja tovin pelailun jälkeen jo 3-5 johtoon ajassa 25:25. Tällaisessa tilanteessa joukkuetta todella mitataan ja vihreäpaidat ottivat kyllä jälleen tällä kaudella totutun mukaisesti hetkellisen notkahduksen hienosti hallintaansa. Tämän seurauksena ajassa 26:59 Aaron laukoi pallon pakin paikalta maaliin Magnuksen syötöstä, hyökkääjien hienosti tehdyn maskin ansiosta. Vauhti saatiin uudelleen päälle ja samoilla höyryillä OFBC nousi tasalukemiin 5-5, kun ajassa 28:08 Mikael iski pallon maaliin Miron syötöstä. Tasalukemissa lähdettiin toiselle erätauolle ja kaikki oli vielä auki. Kolmannessa erässä OFBC pystyi nostamaan pelin tasoaan ja ajassa 32:21 Mico teki Joona.M:n syötöstä 6-5. Ajassa 35:25 sama parivaljakko nosti OFBC:n 7-5 johtoon Joona.M:n maalatessa Micon syötöstä. Tämä laituripari oli tänään todella tulessa ja isossa roolissa päivän lopputuloksissa. Eikä se vielä tähänkään jäänyt vaan ajassa 36:06 Emil.R otti volttilähdön omalta alueelta, nousi vasenta reunaa ylös ja kiskaisi kauniisti pallon verkon perukoille, tilanne tässä kohtaa 8-5 OFBC:lle. KeLy ilmoittautui vielä taisteluun mukaan tekemällä 8-6 –kavennuksen ajassa 37:48, mutta vastustajan lopun pyristelyistä huolimatta OFBC pystyi jäädyttämään tilanteen ja loppulukemiksi kirjattiin riemastuttavasti OFBC:n voitto 8-6. Maalivahtien torjunnat: OFBC 26, KeLy 14 kertoo siitä, että Emil hoiti oman tonttinsa erinomaisesti.

Pari tuntia välissä ja seuraavaksi vuorossa kärkikamppailu sarjakärki SSRA 07:a vastaan. Neljä kappaletta ensimmäisen pelimme kenttäpelaajaa lähti jääkiekkokarkeloihin ja heidän tilalleen nostettiin laajasta rosteristamme neljä korvaavaa pelaaja tilalle. Maalivahtien pelatessa puoliksi aluesarjapelit, oli Oton vuoro siirtyä tolppien väliin. Pelin alkupuolella SSRA siirtyi 0-2 johtoon tehtyään maalit ajassa 00:29 ja 05:18, jonka jälkeen pelin painopiste tasoittui. Paremman pelaamisensa seurauksena OFBC kavensi 1-2 –lukemiin ajassa 8:08, kun Magnus antoi pitkän syötön Micolle, joka otti päättäväisesti terävät askeleet ja tykitti todella hienosti pallon oikeaan yläkulmaan ja usko omaan tekemiseen jälleen heräsi. Ensimmäisen erätauon jälkeen OFBC sitten laittoikin kaasun pohjaan sarjakärkeä vastaan. Heti toisen erän alkuun ajassa 15:33 Eppu kanttasi Veikon syötöstä vetopaikalle ja antoi piiskan laulaa nostaen OFBC:n 2-2 tasoihin. Kolmisen minuuttia tästä ja Aleksi antoi hienon syötön viistosti ylöspäin Miksulle, joka kiskaisi one-timerilla pallon hienosti verkon perukoille. Tästä ainoastaan 20 sekuntia myöhemmin Joona.M siirsi OFBC:n 4-2 johtoon hienolla yksilösuorituksella. Pelin ei missään vaiheessa oletettu muuttuvan helpoksi ja tämän olettaman vakuudeksi SSRA kavensi tilanteeksi 4-3 ajassa 19:43. OFBC ei tästä hätkähtänyt vaikka peli oli melkoista vuoristorataa. Kesken SSRA:n orastavan painostuksen OFBC siirtyi 5-3 johtoon tutun parivaljakon toimesta Micon maalatessa Joona.M:n syötöstä. Ajassa 24:31 OFBC sai 2 minuutin ylivoiman, mutta ylivoimapeli ei tuottanut tulosta. Toisella erätauolla joukkuetta tsempattiin kolmatta erää varten, koska vastustajan tiedettiin tulevan kovalla asenteella viimeiseen erään. Ajassa 32:48 SSRA kavensi tilanteeksi 5-4 ja tuossa vaiheessa pelin hallinta oli siirtynyt Ankkojen haltuun, mikä lupasi pitkää erää. SSRA loi jatkuvasti hyviä paikkoja, mutta Otto säkenöi maalinsuulla. Oton hoitaessa vaikeatkin vedot ja kenttäpelaajien puolustaessa hampaat irvessä, ei vastustaja päässyt enää rokottamaan. Hirmuisen taistelun päätteeksi OFBC-leirissä oli riemu ylimmillään sarjakärjen kaaduttua.

Kahden hienon voiton seurauksena OFBC 07 siirtyi ylemmässä jatkosarjassa kärkisijalle, kun pelipäivistä on pelattuna 2/4. OFBC:lla pisteitä 24, SSRA:lla 22 ja KeLy:llä 20. OFBC oli tänään koko tähänastisen kauden kuvan mukainen. Joukkue pelasi erittäin aktiivista peliä eikä parin maalin takamatkakaan hidastanut omaa tekemistä. Neljä peliä jäljellä, tulkaahan viimeisiin peleihin kannustamaan OFBC 07 -joukkue finaalipäivään, OFBC!