OFBC D07:n aluesarjapelit käynnistyivät C2-06 -aluesarjassa
Julkaistu: 11.10.2020 00.00

Vihdoin, koronan aiheuttaman harmillisen pitkän tauon jälkeen OFBC D07-joukkueella oli vuorossa aluesarjapelejä, joukkueelle täysin uuden haasteen, vuotta vanhempien C2-06 –aluesarjan muodossa. Pelipaikkana oli Nallisport ja 15+1 –pelaajan formaatilla lähdettiin kohti uutta haastetta. Ensimmäinen peli oli jo klo 10, joten aikaiset viikonloppuherätykset aluesarjan pelien merkeissä palasivat kalentereihimme. Turnaus ilmoitettiin pelattavan ilman yleisöä ja tässä vallitsevassa tilanteessa tämä oli mielestämme järkevä ratkaisu. Pelien livestriimausta on viime aikoina paljon harrastettu ja sitä jatkettiin tänäänkin, jotta kotona jännittävillä vanhemmilla oli mahdollisuus seurata pelejä livenä.

Ensimmäisenä aluesarjan pelinämme pitkään aikaan oli vuorossa OFBC D07 – SSRA 06-07. Vastustaja oli D07-aluesarjan peleistä hyvin tuttu, monien hienojen tiukkojen pelien vastustajamme ja tiedossa oli jälleen kerran kova, rehellinen vääntö. OFBC:n peli lähti nuhaisesti liikkeelle ja ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 2:34, kun vastustaja iski helpohkosti Oton pitkän heiton osuessa epäonnisesti omaan pelaajaamme, josta kimmonneen pallon Ankkojen valppaana ollut hyökkääjä iski vastustamattomasti verkkoon. OFBC:n peli ei lähtenyt tuosta eteenpäinkään oikein kulkemaan omiin uomiinsa ja ajassa 9:33 SSRA iski pelin 0-2 alivoimalla, ylivoimapelimme pyöriessä hieman tehottomasti ja turhankin alhaalla. Näillä lukemilla lähdettiin erätauolle ja synkät hetket jatkuivat vielä hyvin pian erätauon jälkeen, sillä OFBC:lle tulossa olleen siirretyn rangaistuksen aikaan viisikon peli sekosi siinä määrin, että SSRA iski taululle jo 0-3. Lukemat olivat tässä vaiheessa aika tylyt, mutta pelaajat eivät tästä taipuneet vaan pelin painopiste alkoi tasoittua ja mitä pidemmälle peli eteni, OFBC oli koko ajan paremmin pelissä mukana. Ensimmäinen palkinto tästä saatiin valitettavasti vasta ajassa 38:22, kun Joona.M iski pallon maalin edustalta verkkoon, syöttäjänä Miro. Ajassa 43:08 peli pistettiin vielä jännäksi, kun Mico kavensi pelin 2-3:een Roopen syötöstä. Suunnitelmat vajaan kahden viimeisen minuutin ajalle luotiin tasoihin nousemiseksi, mutta SSRA pelasi lopun erittäin kypsästi johtoasemaansa suojellen ja harmittavasti tällä kertaa vihreäpaitojen osaksi jäi yhden maalin erolla häviäminen C2-06 –aluesarjan avauksessa.

Klo 13 oli sitten parin tunnin tauon jälkeen vuorossa seuraava peli OLS II:sta vastaan. Heti pelin aluksi OLS siirtyi 1-0 johtoon jo ajassa 1:44, kun pienen ujostelun myötä ei vastustajan pelaajat olleet riittävän hyvin merkattuina. Peli toimi kuitenkin ensimmäisen päästetyn maalin jälkeen oikein mainiosti sovittujen suunnitelmien mukaan ja ajassa 11:13 OFBC iski pelin tasoihin Aleksin osuessa tolppien väliin, syöttäjänä Emil. Hyvin pian tämän jälkeen alle minuuttiin OLS siirtyi 2-1 johtoon. Tämä ei kuitenkaan millään tavoin horjuttanut joukkueemme positiivista peli-ilmettä ja ajassa 13:17 se jälleen syntyi, kauan odotettu ylivoimamaali, jolla peli tasoitettiin, maalintekijänä Joona.K ja syöttäjänä Joel. Hyvä tekeminen jatkui tämänkin jälkeen ja edelleen ensimmäisessä erässä mentiin ensin 2-3 –johtoon Joona.M:n maalilla Antonin toimiessa syöttäjänä ja vielä ennen erätaukoa 2-4 –johtoon Miron osuessa Micon syötöstä. Erätauon jälkeen vahva ote jatkui ja Miro iski kaksi seuraavaakin maalia OFBC:n siirtyessä 2-6 –johtoon. Jälkimmäisessä maalissa Joona.M syöttäjänä. Pelin flow oli OFBC:lla ja ajassa 24:54 joukkueemme onnistui tekemään alivoimamaalin, maalintekijänä Mico ja syöttäjänä Roope. Peli eteni pitkän tovin näissä lukemissa, kunnes ajassa 37:32 OLS sai rangaistuslaukauksen, jonka Otto kuitenkin onnistui torjumaan. Vielä, ajassa 44:41 nähtiin hieno OFBC:n maali, kun Joona.K näpäytti ilmasta rystyllä Miksulle vapauttavan syötön ja Miksu sijoitti pallon hienosti verkon perukoille. Päätössummerin kumahdusta odotettaessa pääsi OLS vielä viimeistelemään pelin loppulukemiksi 3-8.

Kaiken kaikkiaan mukava C2-06 –aluesarjapäivä joukkueellemme. Hienoa on jo ylipäätänsä se, että pelejä pystytään vallitsevassa tilanteessa pelaamaan, mutta myös toisaalta se, että joukkueen tämän päivän suorituksen taso antaa ymmärtää joukkueen olevan pelillisessä tekemisessä oikeilla urilla ja luo uskoa pelaajille tulevan kauden haasteisiin. Erityinen maininta on annettavan puolustuksen fyysiselle preesensille tänään, kaksinkamppailuvoima on sillä osastolla kunnossa.