Mestareiden Cup 2021, Turku
Julkaistu: 01.08.2021 00.00

OFBC P15 lähti jännittynein mielin kohti Turkua Oulun rautatieasemalta perjantaina 30.7 aamuvarhaisella. Turussa joukkuettamme odotti arvostettu Turun mestareiden cup, johon lähteminen pitkän, koronan aiheuttaman turnaustauon jälkeen tuntui erityisen mieluisalta. Pitkästä aikaa oli jälleen mukava päästä pelaamaan uusia tai ainakin harvemmin kohdattuja joukkueita vastaan eri puolelta Suomea. Turkuun pelaamaan lähtenyt pelaajarosterimme oli lähes identtinen viime vuoden turnauksessa pelanneen joukkueen kanssa. Ainoastaan yksi muutos oli joukkueessa puolustuksen osalta.

Joukkue saapui Turkuun perjantaina noin klo 14.00 ja luvassa oli vielä saman päivän iltana peli klo 18.00 SBS Wirmoa vastaan. Rautatieasemalta siirtyminen hotelliin ja siitä ruokailemaan, jonka jälkeen ryhdyttiin valmistautumaan illan peliin.

SBS Wirmo – OFBC

Turnauksen ensimmäinen peli on aina hieman hermostunutta peliä eikä tämäkään peli tehnyt poikkeusta. Maaleja ryhdyttiin iskemään vuorotellen ja ajassa 28.21 Wirmo siirtyi 4-3 johtoon. Tänä vuonna turnauksen peliajat oli pidennetty normipelien mittaisiksi eli 3x15 minuutin mittaisiksi ja kolmanteen erään lähdettiin maalin tappiolla. Pelikellossa alkoi olla jo huolestuttavan paljon minuutteja kunnes ajassa 42.05 OFBC tasoitti pelin tilanteeseen 4-4 ja ilo oli ylimmillään. Pelin lopussa riemu ravisutti hallia, kun ajassa 44.39 OFBC:lle puhallettiin vapari erittäin läheltä Wirmon maalia. Siitä pallo tyhjästä kohdasta suoraan maaliin ja OFBC:n turnaus oli avattu viimeisen päälle makealla 4-5 voitolla.

Lauantaina herätyskello soi jo hyvissä ajoin ennen seitsemää ja varhain aamuseitsemältä oltiin aamupalalla aloittamassa kolmen ottelun turnauspäivää eli luvassa oli fyysisesti todella kova päivä. Ensimmäinen peli oli kalenterissa jo klo 9.00 ja tuohon peliin murkkuikäisten poikien herättäminen täyteen pelikuntoon tiedettiin haastavaksi.

SCH Salamat – OFBC

Pelin aikaisesta ajankohdasta kummunnut huoli osoittautui onneksi turhaksi. Pojat lähtivät hurjastelemaan kentällä ja eka erän jälkeen OFBC johti 0-4. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui ja molemmat iskivät loppusummerin vihellykseen mennessä vielä kolme maalia, lopputulos OFBC:lle 7-3. Turnauksen toinen peli ja toinen voitto! Nyt alkoi pelaajien usko tekemiseen lisääntyä ja turha jännitys väistyä. Tästä oli hyvä jatkaa.

Vain tunti välissä ja edessä oli lauantain toinen ja turnauksemme kolmas peli Eräviikinkejä vastaan. Lyhyt tauko pelien välissä käytettiin hieman liikkuen ja tankaten, jotta turhankin pian vastaan tulossa ollut peli sujuisi mahdollisimman hyvin.

EräViikingit – OFBC

Tämäkin peli lähti suotuisasti käyntiin ja ajassa 4.38 OFBC iski avausmaalinsa. Ensimmäisessä erässä lisättiin johtoa vielä toisella maalilla ja pelikin oli ihan mukavasti hallussa. Toisen erän alkuun EräViikingit kavensivat pelin ja alkoivat vyöryttää halliten siinä kohtaa peliä. Helpottava 3-1 maali syntyi ajassa 25.15 ja peli saatiin jälleen hallintaan. Kolmanteen erään onnistuttiin vielä lisäämään kaasua ja kaunistelemaan lukemia kolmen maalin verran lisää. Lopputulos tähän peliin 1-6 OFBC:lle ja turnaus jatkui puhtaalla pelillä.

Lauantaille oli luvassa vielä yksi iso haaste nimittäin kolmas peli klo 16.00 SaiPaa vastaan. Kolmas 3x15 minuutin peli saman päivän aikana tiedettiin ennakkoon jo kovaksi puserrukseksi, kovan vastustajan ja väsymyksen yhteisvaikutuksesta johtuen. ErVi-pelin jälkeen joukkue kävi ruokailemassa ja hetken lepäilemässä hotellilla.

OFBC – SaiPa

Pelin alku olikin erittäin haastava. OFBC:n liike ja viisikkopeli ei ollut parhaalla tasollaan ja vikkelästi palloa liikuttanut vastustaja latoi ensimmäisessä erässä taululle SaiPan johtolukemiksi 3-0. Ensimmäisellä erätauolla tiukka puhuttelu pojille ja sitten pääsimmekin peliin paljon paremmin mukaan. Vihreiden lasien läpi katsottuna toinen erä oli hyvinkin OFBC:n ja 1-3 kavennusmaali saatiinkin tehtyä. Kolmannessa erässä kiri ei kuitenkaan riittänyt. Molemmat iskivät erään kaksi maalia ja voitto kirjattiin SaiPalle 5-3 lukemin.

Alkusarjan tulosten lopputulemana OFBC lunasti itselleen paikan puolivälieräpeleihin lohkokakkosen paikalta. Puolivälierissä vastaan asettui C-lohkon kakkonen, Tikkurilan Tiikerit. Puolivälieräpeli oli sunnuntaiaamuna klo 9.00 ja näin lauantainen aamuaikataulu toistettiin sunnuntainakin.

OFBC – Tikkurilan Tiikerit

Puolivälieräpelistä kuoriutuikin oikea jännitysnäytelmä. OFBC lähti peliin todella väkevästi ja johti ottelua ajassa 5.53 jo 3-0. Liian paljon liian aikaisin. Tiikerit kavensivat ensimmäisessä erässä tilannetta yhdellä maalilla. Toisessa erässä OFBC siirtyi vielä 4-1 johtoon kunnes alkoi Tiikerien maalintekotalkoot. Ajassa 34.52 Tiikerit johtivat peliä 4-6 ja tilanne näytti pahalta välieriin pääsyn suhteen. OFBC osoitti jälleen sitkeytensä ja nousi ajassa 41.02 ja 41.54 tehdyillä maaleilla tasoihin. Nämä lukemat jäivät varsinaisen peliajan loppulukemiksi ja edessä oli aina armoton rangaistuslaukauskilpailu. Tiikerit olivat rangaistuslaukauskisassa etevämpi, mikä tarkoitti sitä, että OFBC:n turnaus päättyi puolivälieriin ja siirtymistä katsomon puolelle, kun paluujunan lähtöön oli pelin jälkeen vielä 7 tuntia.

Loppuyhteenveto

Pitkän turnaustauon jälkeen Turun reissuun lähdettiin suurella innolla turnauksen taso tiedostaen ja 3x15 minuutin peliaikaa ilolla tervehtien. Turnaus lähti osaltamme käyntiin todella komeasti kolmella voitolla SBS Wirmosta, SCH Salamasta ja EräViikingeistä ja usko omaan tekemiseen oli vahva, pahin jännityskin oli hälvennyt. Lauantain kolmannessa pelissä SaiPaa vastaan joukkue ei saanut kaikkea itsestään irti, jonka seurauksena alkusarjan sijoitus lohkokakkonen, jolla toki ansaittiin paikka puolivälieräpeleissä. Reissulle asetettu tulostavoite oli täytetty, mutta nälkä oli kasvanut syödessä. Turnausmuodon raadollisuus iski sitten puolivälierissä voimallaan. Hyvän alkusarjan jälkeen tärkeimmässä pelissä, puolivälierässä tiputtiin ja vieläpä sillä raadollisimmalla tavalla, rangaistuslaukauksilla. Hetken aikaa pettymystä nieltyämme ja tekemistä arvioidessamme lopputulemana joukkue voi kuitenkin olla tyytyväinen saavutuksistaan kovien joukkueiden joukossa. Omaa tasoa päästiin mittaamaan tulevalla kaudella valtakunnallisessa aluesarjassa pelaavia joukkueita vastaan ja uusia turnauskokemuksia kartutettiin jälleen. Kuten urheiluun usein kuuluu, koettiin joukkueena sekä riemun että pettymyksen hetkiä. Yhtä kokemusta kovempana kauteen!