Koronaohjeistus
Julkaistu: 31.12.2021 00.00

Koronaohjeistus


Koronarajoitusten vaikutus OFBC:n toimintaan

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (AVI) sekä Oulun kaupungin linjauksien mukaisesti ryhmäharrastukset voivat jatkua normaalisti maanantaista 10.1. alkaen, niin junioreiden kuin aikuistenkin osalta.

Kaupungin tiedote KLIK

Lasten ja nuorten huoltajat (katsojat) suositellaan kuitenkin rajattavaksi vain välttämättömiin. Tällaisia välttämättömiä huoltajia ovat esimerkiksi pienten lasten huoltajat, joita ilman lapsi ei voisi osallistua harrastukseen tai huoltajat, jotka ovat paikalla lapsen terveyteen liittyvien asioiden johdosta.

Koronapassin käyttö joukkueiden tapahtumissa on poistettu AVI:n päätöksellä 23.12.2021 alkaen, joten niitä ei tarvitse tällä hetkellä tarkistaa.

Pelien pelaamisesta tai perumisista tiedottavat eri sarjojen vastaavat itse. Yleisötapahtumien järjestäminen on sallittua 1.2.2022 alkaen, joten peleihin voidaan päästää katsojia. Huomioikaa kuitenkin eri sarjajärjestäjien omat ohjeistukset.

Yleiset asiat joukkueiden tapahtumiin:
• Harrastus- ja pelitoimintaan osallistutaan vain ehdottoman terveenä.
• Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
• Kädet pestään tai käytetään käsihuuhdetta, kun saavutaan hallille. Kaikissa seuran käyttämissä sisäliikuntasaleissa on mahdollisuus käsien pesuun.
• Noudatetaan yskimis- ja aivastusohjeita, yskitään tai aivastetaan kainaloon.
• Pestään aina kädet niistämisen jälkeen.
• Minimoidaan pukuhuoneessa vietetty aika, urheiluvarusteet voi laittaa jo kotona ulkovaatteiden alle.
• Vältetään saattajia pukuhuoneessa.

Huolehditaan jokainen omalta osaltamme että pallo pysyy liikkeellä!