HISTORIA

Oulun Floorball Club ry (OFBC) on marraskuussa 2008 perustettu salibandyn erikoisseura.

Seuran värit ovat musta ja vihreä.

Seuran perustajajäsenet ovat Jarmo Aromaa, Raimo Höynä ja Pia Riepula. Seuran puheenjohtajana toimi Jarmo Aromaa. Seura rekisteröitiin marraskuussa 2008, hakemus Patentti- ja rekisterihallitukselle toimitettiin 11.11.2008. Keväällä 2009 seura hyväksyttiin SSBL jäsenseuraksi. Tästä alkoi seuran toimintatapojen suunnitteleminen sekä joukkueiden perustaminen.

Ensisijaisesti seuran tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille salibandyn harraste- ja kilpatoimintaa. Tämä mahdollistaa kaikkien lajista kiinnostuneiden tulevan mukaan seuran toimintaan taitotasoon katsomatta. Lisäksi seura tarjoaa harraste ja kilpatoimintaa aikuisille.

Ensimmäisenä toimintakautena 2009-2010 seuran alla pelasivat miesten edustusjoukkue 5 divarissa, C-juniorijoukkue aluesarjassa sekä F-D juniorijoukkueita kaupunkisarjoissa. Myös aikuisten harrasteryhmiä oli mukana. Jäsen määrä kasvoi ensimmäisenä toiminta vuonna yli 100 jäsenen.

Kauden päätteeksi järjestettiin Nordic Floorball Games NFG yhteistyössä Oulun Luistinseuran (OLS) salibandy-jaoston kanssa. Turnaus oli onnistunut ja sitä päätettiin jatkaa myös tulevina kausina. Turnaus oli yksi suurimpia Pohjois-Suomen lasten ja nuorten urheilutapahtuma sekä suurin yhden viikonlopun lasten ja nuorten salibandyturnaus Pohjois-Suomessa. Turnaus järjestetään edelleen OLS:n kanssa yhteistyössä, vuosittain toukokuussa.

Seuran jäsenmäärä ylitti kaudella 2018-19 kuudensadan jäsenen rajan, jäsenmäärän oltua 638. Kokonaisjäsenmäärällä mitattuna seura oli Oulun alueen kolmanneksi ja junioripelaajien lisenssimäärien mukaan toiseksi suurin salibandyseura.

Kaudella 2019-20 seuran edustusjoukkueet niin miehissä kuin naisissa nousivat II-divisioonaan ja seura ylitti 700 pelipassillisen pelaajan rajan ensimmäistä kertaa seurahistoriassa, nousten alueen toiseksi suurimmaksi salibandyseuraksi.

OFBC:n kasvu jatkui myös seuraavalla kaudella ja kauden 2020-21 päätteeksi seura ylittikin ensimmäistä kertaa seurahistoriassa 1000 harrastajan rajan. Seuran toiminnassa oli mukana kaikkiaan 1015 pelipassillista harrastajaa. Pelipassien määrällä mitattuna OFBC oli Oulun suurin salibandyseura ja koko Suomessakin kolmanneksi suurin.

OFBC myös Wikipediassa

Historiaosuus päivityksen alla