SEURASIIRROT JA LOPETTAMISET

OFBC:n toiminta perustuu avoimuuteen ja reiluuteen, näitä arvoja haluamme vaalia myös seurasiirtojen osalta. OFBC:n toiminnassa mukana olevat pelaajat sitoutuvat pelaamaan OFBC:n joukkueissa viimeistään kesäkuun aikana, tällä varmistetaan joukkuetoimintaa tulevalle kaudelle.

Uusia pelaajia voidaan mukaan toimintaan ottaa jatkuvasti, mutta suosittelemme OFBC:n toimintaan toisista seuroista kesken kautta haluavia pelaajia keskustelemaan siirtymisestä ensin nykyisen joukkueen kanssa. Mikäli siirto ei ole välttämätön, esim harjoitusvuoroista johtuen, suosittelemme kauden loppuun pelaamista nykyisessä joukkueessa. On tärkeää että alueella on useita seuroja ja joukkueita, jotta saamme pelattua lähialueilla hyviä ja tasokkaita otteluita!

Alla kerrottuna tarkemmin OFBC:n toimintatavat pelaajien seurasiirroissa.

Pelaajasiirrot
*1.6.-30.6. Salibandyliiton sääntöjen mukainen vapaa siirtoaika, pelaajasiirrot mahdollisia ilman vanhan seuran hyväksyntää. Huomioithan että kaikki velvoitteet tulee olla hoidettu seuralle/joukkueelle josta siirto uuteen seuraan tehdään.

*1.7. jälkeen pelaaja joka on vielä OFBC:n joukkueiden toiminnassa mukana (ei ole ilmoittanut kesäkuussa siirtyvänsä toiseen seuraan) pelaa alkaneen kauden OFBC:ssä. Seura ei jatkossa hyväksy vapaan siirtorajan jälkeen tehtyjä seurasiirtoja (1.7. alkaen) alueen muihin seuroihin ilman painavaa syytä. Tämä sääntö koskee kaikkia OFBC:n sarjapelijoukkueita.

Seurasiirto OFBC:stä on 1.7. jälkeen mahdollinen mikäli pelaaja muuttaa pois Oulun talousalueelta tai muun painavan syyn johdosta. Muissa syissä ensisijainen toimintatapa on saada siirtohalukkuuteen johtanut asia selvitettyä seuran sisällä ja mahdollistaa pelaajan jatkaminen seurassa, joko nykyisessä tai toisessa joukkueessa. Pyrimme OFBC:ssä järjestämään jokaiselle pelaajalle mielekästä ja motivoivaa toimintaa!

HUOM! Aina ennen mahdollista siirtoa käydään keskustelu siirron perusteista.

Keskusteluun osallistuvat seuraavat tahot:
*OFBC:n toiminnanjohtaja
*OFBC:n joukkueen edustaja josta pelaaja lähdössä
*Pelaaja joka on lähdössä seurasta
*Pelaajan huoltaja (alle 18-vuotiaiden kohdalla)
*Seura johon siirto halutaan tehdä (tarvittaessa toisen seuran edustus paikalla)

Mikäli siirrolle on selvät ja painavat perusteet, eikä OFBC:stä löydy pelaajalle toista joukkuetta, voidaan siirto uuteen seuraan hyväksyä. Tässä tapauksessa lähtevällä pelaajalla tulee olla velvoitteet kunnossa OFBC:lle;

*Seuramaksu maksettuna kokonaisuudessaan
*Mahdollinen seura-asu + varustelasku maksettuna (jos tuotteita jo tilattu)
*Kaikki joukkueen kk-maksut maksettuna kokonaisuudessaan siirtopäivään saakka

OFBC ei jatkossa tule hyväksymään seurasiirtoja 1.7.-15.1. välillä (Salibandyliiton virallinen siirtoaika) toisiin seuroihin ilman keskustelua ja selvää painavaa syytä. Pelaajat sitoutuvat seuran toimintaan kesäkuun aikana, tällä toimintatavalla haluamme varmistaa jokaisen joukkueen toiminnan jatkumisen kesätauon jälkeen. Tämä toimintatapa antaa myös varmuutta joukkueiden toimihenkilöille sekä kaikille joukkueen pelaajilla ja pelaajien vanhemmille tulevan kauden toiminnasta ja budjetista.

Edellämainittuja toimintatapoja noudatetaan myös kesken kauden lopettavien pelaajien kohdalla. Mikäli pelaaja on ollut joukkueen toiminnassa mukana 1.7. jälkeen ja täten sitoutunut seuran/joukkueen toimintaan alkaneelle pelikaudelle, on hän korvausvelvollinen OFBC:n joukkueelle;

*Seuramaksu maksettuna kokonaisuudessaan
*Mahdollinen seura-asu + varustelasku maksettuna (jos tuotteita jo tilattu)
*Kaikki joukkueen kk-maksut maksettuna kokonaisuudessaan sen kuukauden loppuun, jolloin lopettamisilmoitus on annettu joukkueelle.

Näillä maksuilla katetaan joukkueen budjettiin tulevaa vajetta, pelaajien jäädessä pois kesken kauden. Lopettaneiden pelaajien kulut eivät siten jää seuran/joukkueen toimintaan sitoutuneiden pelaajien kustannettavaksi.

Kerhojoukkueista jotka eivät pelaa sarjapelejä siirtyminen toiseen seuraan on mahdollista koko kauden ajan, kerhojoukkueiden pelaajien osalta ei tarvitse tehdä seurasiirtoja. Kerhojoukkueiden pelaajien siirtyessä toiseen seuraan tulee pelaajalla olla maksettuna koko pelikauden kerhomaksu. Toivomme myös kerhojoukkueiden pelaajien sitoutuvan seuran toimintaan koko toimintakaudeksi.

OFBC:n joukkueet ovat sitoutuneita ja yhtenäisiä, toimimalla yhdessä yhteisien pelisääntöjen mukaan voivat lapset ja nuoret harrastaa hyvässä seurassa!